Strona głównaPolityka prywatności
Kontakty
Stabilizator Zhiyun Crane 3S
Szybki podgląd
3 254,20 zł
Aparat cyfrowy Sony A9 III body Czarny (ILCE-9M3)
Szybki podgląd
31 887,26 zł
Aparat cyfrowy Nikon Z5 + obiektyw NIKKOR Z 24-200 F/4-6.3 VR
Szybki podgląd
8 449,93 zł
Aparat cyfrowy Olympus TOUGH TG-7 Czerwony
Szybki podgląd
2 573,78 zł
Aparat cyfrowy Olympus TOUGH TG-7 Czarny
Szybki podgląd
2 359,93 zł
Lustrzanka Canon EOS 6D Mark II body
Szybki podgląd
5 437,22 zł
Obiektyw Sony FE 70-200 mm f/4 G OSS II (SEL70200G2 ) + filtr UV
Szybki podgląd
8 456,25 zł 7 949,99 zł
Obiektyw Sony E 11mm f/1.8 (SEL11F18)
Szybki podgląd
2 570,70 zł
Aparat cyfrowy Canon EOS R7 Body
Szybki podgląd
5 928,99 zł
Aparat cyfrowy Canon EOS R3 Body + Sandisk 128GB
Szybki podgląd
21 806,98 zł
Obiektyw Canon EF 16-35mm f/2.8L III USM + filtr UV
Szybki podgląd
7 614,68 zł 7 152,39 zł
Obiektyw Canon RF 50mm f/1.2 L USM+ filtr UV
Szybki podgląd
9 975,57 zł 9 599,99 zł
Aparat cyfrowy FujiFilm X-H2S Body+ Sandisk 128GB
Szybki podgląd
11 050,71 zł 10 799,59 zł
Obiektyw Sony FE 70-200 mm f/4 G OSS II (SEL70200G2 ) + filtr UV
Szybki podgląd
8 456,25 zł 7 949,99 zł
Obiektyw Nikon AF-S Nikkor 500mm f/5.6E PF ED VR + filtr UV
Szybki podgląd
15 098,39 zł
Aparat cyfrowy Sony DSC-RX10 IV Czarny + Sandisk 128GB
Szybki podgląd
7 848,23 zł

Polityka prywatności

 

Polityka prywatności

Firma Silktrade  Sp.z o.o. czyni wszelkie starania aby klienci  dokonujący zakupów na stronie Sentine.pl mieli gwarancje bezpiecznego dokonywania zakupów oraz bezpiecznego przechowywania ich danych osobowych w firmie. Poniżej  przedstawiamy informacje, dotyczące zbierania danych osobowych podczas odwiedzania naszej strony oraz na kolejnych etapach realizacji zamówienia.

Dostęp do danych osobowych

Dostęp do danych Klientów posiadają tylko przeszkolone osoby z firmy.

Administrator danych osobowych.

Administratorem danych osobowych, w rozumieniu przepisów ustalających ochronę danych osobowych (tj. m.in. rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679, dalej zwane RODO), jest  Spółka Silktrade Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, przy ul. przy ul. Lechickiej 1/17, wpisaną do rejestru przedsiębiorców przez Sąd Rejonowy m.st. Warszawy w Warszawie, XIV Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego zarejestrowanym w KRS z numerem 0001065366, NIP: 522-327-52-45, REGON: 526755553.  

Przetwarzanie danych.

Przetwarzamy dane osobowe klientów i osób korzystających ze strony Sentine.pl , które są podawane i pozostawiane przez klientów w ramach korzystania z usług  sklepu internetowego.

Przetwarzane dane są  to, przede wszystkim, dane niezbędne do realizacji zamówień w sklepie Sentine.pl, w tym niezbędne do komunikacji z zamawiającym, realizacji wysyłki towaru do klienta oraz obsługi ewentualnych zgłoszeń reklamacyjnych. Dane te, na podstawie odrębnej zgody, możemy wykorzystać także do innych celów. W takim przypadku cele te są zawsze określone w treści zgody.

Przetwarzamy następujące dane osobowe: adres e-mail, imię i nazwisko, adres dostawy, numer telefonu, adres IP, a także przetwarzamy dane, które odwiedzający lub klient pozostawia w ramach poruszania się po naszej witrynie, czyli te, które są pozostawiane w tzw. plikach cookies.

 Zabezpieczenie danych osobowych

Każdy dostęp do danych kontrolowany jest przez specjalnie skonstruowany system zabezpieczeń. Do przesyłania danych używamy protokołu SSL (Secure Socket Layer) szyfrującego kluczem o długości 128 bitów gwarantowanym stosownym certyfikatem, którego ważność możesz sprawdzić w swojej przeglądarce ( ikonka kłódki). Dane osobowe klientów Sentine.pl są przechowywane w bazie danych, w której zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych odpowiednie do ważności przechowywanych danych osobowych zgodnie z wytycznymi odpowiednich urzędów i zgodnie ze standardami.


Cele, podstawy prawne okres przetwarzania danych osobowych

Rodzaj i cele przetwarzanie danych:

  1. Prawidłowe wykonanie umowy zawartej z klientem lub podjęcie działań na życzenie osoby, której dane dotyczą (odpowiedzi na wszelkie pytania) w nich znajdują się : imię, nazwisko, telefon, adres zamieszkania/dostawy,  email, adres IP.
  2. Statystyczne dla analizy i dopasowywania danych w celach marketingowych produktów i usług świadczonych przez Sentine.pl ( adres IP ).
  3. Dopasowywanie usług sklepu do potrzeb użytkowników. Polepszanie usług oraz zapewnianie bezpieczeństwa usług (adres IP)

Podstawy prawne:

art. 6 ust. 1 lit b) RODO - niezbędność do wykonania umowy, której stroną jest Użytkownik

art. 6 ust. 1 lit. f) RODO - uzasadniony interes administratora

art. 6 ust. 1 lit. f) RODO - uzasadniony interes administratora

Okres przetwarzania:

  1. Do końca trzeciego roku po zrealizowaniu umowy pomiędzy Użytkownikiem, a Sentine.pl z zastrzeżeniem, że uzyskane  dane mogą być przetwarzane również po tym terminie, jednak wyłącznie jeżeli jest to wymagane przez obowiązujące prawo np. przetwarzanie w celach statystycznych, rozliczeniowych lub w celu dochodzenia roszczeń
  2. Do czasu zgłoszenia skutecznego sprzeciwu przez klienta
  3. Do czasu zgłoszenia skutecznego sprzeciwu przez klienta

Do kogo można przekazać dane osobowe

Zgromadzone dane osobowe mogą być przekazywane zaufanym partnerom, tj. podmiotom przetwarzającym dane osobowe na zlecenie Sentine.pl wyłącznie zgodnie z wytycznymi Sentine.pl i jedynie w zakresie niezbędnym dla realizacji Te podmioty to dostawcy usług i systemów informatycznych (np. Google, Facebook), operatorzy pocztowi i firmy kurierskie (np. DHL, Poczta Polska, UPS, GLS Inpost), operatorzy płatności (np. PAYU), dostawcy usług prawnych, księgowych lub audytowych. Dane również mogą być przekazywane, podmiotom lub instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa.

 Podczas realizacji zakupów w sklepie przy użyciu karty kredytowej lub debetowej jest wymagany numer danej karty przez administratora systemu płatności kartami: PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A. Dane karty nie są udostępniane sklepowi Sentine.pl przez administratora systemu płatniczego.

Podczas realizacji zakupów w sklepie przy użyciu systemu ratalnego lub leasingowego, przekazywane dane są używane tylko przez firmę finansującą dany zakup. Dane finansowe Klienta nie są udostępniane sklepowi Sentine.pl ani innym podmiotom.

Pliki Cookies

Podmiotem zamieszczającym informacje w formie plików cookies (tzw. ciasteczek) i innych podobnych technologii w urządzeniach Użytkownika (np. komputerze, laptopie, smartfonie) oraz uzyskującym do nich dostęp jest Sentine.pl oraz zaufani partnerzy czyli m.in. partnerzy świadczący usługi analityczne, reklamodawcy, twórcy aplikacji lub agencje reklamowe.

Pliki cookies stanowią dane informatyczne, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisów Sentine.pl. Pliki cookies standardowo zawierają nazwę domeny serwisu internetowego, z którego pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Pliki cookies nie służą do identyfikacji użytkownika i na ich podstawie nie jest ustalana tożsamość użytkownika. Informacje na temat urządzenia najczęściej są wykorzystywane, aby witryna działała zgodnie z preferencjami Użytkownika.

Niezbędne pliki cookie to pliki tworzone są zazwyczaj w odpowiedzi na wykonywane przez Użytkownika czynności w serwisie Sentine.pl polegających na żądaniu dostępu do usług, takie jak ustawianie swoich preferencji dotyczących prywatności, logowanie się lub wypełnianie formularzy. W każdej chwili, możliwa jest zmiana ustawień przeglądarki przez Użytkownika, aby blokowała te pliki cookie lub ostrzegała przed nimi, ale może spowodować to, że niektóre elementy witryny nie będą działać, a złożenie zamówienia będzie niemożliwe.

Pliki cookie do personalizacji reklam są to pliki, które są zamieszczane w serwisie Sentine.pl przez naszych zaufanych partnerów i są wykorzystywane, aby tworzyć profil zainteresowań Użytkownika i wyświetlać mu odpowiednie reklamy na innych witrynach. Pliki te nie przechowują bezpośrednio danych osobowych, ale opierają się na jednoznacznym identyfikowaniu przeglądarki i urządzenia internetowego Użytkownika.

Pliki cookie związane z działaniem, są to pliki cookie, które umożliwiają określenie liczby i źródeł odwiedzin w serwisie Sentine.pl, dzięki czemu możemy dokonywać pomiarów i doskonalić wydajność naszych witryn. Pliki te pomagają ustalić, które strony są najbardziej i najmniej popularne, a także zobaczyć, w jaki sposób odwiedzający poruszają się po witrynie. Wszystkie informacje gromadzone przez takie pliki cookie mają charakter informacji zbiorczych, a przez to są anonimowe.

 Korzystanie z plików cookies

Pliki cookies są wykorzystywane  do:  
a) dostosowywania zawartości serwisów i aplikacji do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych.

b) tworzenia statystyk, utrzymania sesji Użytkownika (po zalogowaniu do sklepu), dzięki temu Użytkownik nie musi na każdej podstronie internetowej danego serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła.

c) przedstawiania reklam, m.in. w sposób uwzględniający zainteresowania Użytkownika 


Zapisywania plików cookie na urządzeniu końcowym Użytkownika może zostać w dowolnej chwili wyłączone w ustawienia przeglądarki.

Uprawnienia przysługujące osobie, które dane osobowe są przetwarzane

Każda osoba, które dane osobowe są przetwarzane ma prawo do żądania dostępu do jej danych osobowych, ich usunięcia , sprostowania lub ograniczenia przetwarzania. Osoba ta ma również  ( w przypadkach opisanych w RODO)  do przeniesienia określonych danych oraz wniesienia sprzeciwu.

W przypadku udzielenia zgody na przetwarzanie danych osobowych od konkretnej osoby, zgoda ta może zostać cofnięta w dowolnym momencie. W tym celu należy się skontaktować  z firmą  lub w przypadku wiadomości marketingowych przesyłanych drogą elektroniczną (poczty e-mail) , użyć stosownego linka umieszczonego na dole każdej wiadomości.

Osobie, której dane osobowe są przetwarzane przysługuje prawo skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
 
Zmiana zasad polityki prywatności

Sklep Sentine.pl  zastrzega sobie prawo do aktualizacji i zmian Polityki Prywatności na bieżąco. Wszelkie zmiany mogą zostać spowodowane zmianą technologii, zmiana standardów lub wymagań związany z prowadzeniem działalności w Internecie. Każda zmiana  lub nowa wersja  Polityki Prywatności będzie się pojawiała na stronie sklepu Sentine.pl  i będzie obowiązywała w nowym brzmieniu od dnia jej rozmieszczenia tylko dla nowych klientów odwiedzających stronę, dokonujących zakupu i wyrażających na zgodę na nową treść.

Bezpieczeństwo

Firma Silktrade Sp.z o.o.potwierdza, że dokłada starań, aby zapewnić wysoki poziom bezpieczeństwa w zakresie korzystania z naszej strony sklepu internetowego Sentine.pl  i w tym celu stosuje wymagane prawem środki techniczne i organizacyjne, w szczególności w zakresie bezpieczeństwa przetwarzania Danych Osobowych.

W sprawach nie uregulowanych w Polityce Prywatności mają zastosowanie przepisy prawa dotyczące przetwarzania Danych Osobowych, w tym RODO.

Kontakt w sprawach przetwarzania danych osobowych

W przypadku pytań lub uwag dotyczących przetwarzania lub wykorzystywania  danych osobowych sklepu Sentine.pl, prosimy o kontakt pod dedykowanym adresem email: info @Sentine.pl. lub telefonicznie ( tel. 794 664 888  ) albo napisać oficjalne pismo na adres firmy Silktrade Sp.zo.o. ul. Lechicka 1/17, 02-159 Warszawa.

 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dot. cookies. Możesz zmienić lub określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.